Beschermde of monumentale boom melden

Bezit u een boom die op de monumentenlijst staat? Dan moet u iedere wijziging bij de gemeente melden. Een boom of grote struik kan beschermd zijn door bijvoorbeeld de ouderdom, schoonheid, zeldzaamheid of functie in de omgeving. Redenen van de melding kunnen zijn:

• U verkoopt de boom aan een nieuwe eigenaar.
    • De boom is omgevallen of op een andere manier vernietigd zonder dat er een omgevingsvergunning voor het kappen was.
    • De boom heeft onderhoud nodig.
    • De boom geeft overlast.
    • U gaat de omgeving van de boom veranderen, bijvoorbeeld door bouwactiviteiten, aanleg van bedrading of graven in de nabijheid.
    • De boom heeft schade opgelopen of is ziek.
    • De boom staat op het punt van omvallen of gaat bijna dood.

U doet de melding via Omgevingsloket online.

Als er iets aan uw beschermde of monumentale boom is veranderd, geeft u door:

• wat voor soort boom het is (bijvoorbeeld een eik of een kastanje)
    • hoe groot de boom is
    • waar de boom staat (adres)
    • wat er met de boom aan de hand is of wat er in de omgeving van de boom gaat veranderen