Gebruik van een tijdelijk bouwwerk melden

Een tijdelijk bouwwerk, zoals een tent of een tribune, moet brandveilig zijn. Ook moet u voorbereid zijn bij calamiteiten. U moet het gebruik van een tijdelijk bouwwerk melden. Dit doet u bij de gemeente.

Als u een tijdelijk bouwwerk gebruikt om veel mensen samen te laten komen, moet dit brandveilig zijn. Voorbeelden van een tijdelijk bouwwerk zijn een tent, een tribune of een podium. Voordat u het bouwwerk gaat gebruiken moet u een melding doen bij de gemeente.

U bent ook voorbereid op:

• het verlenen van eerste hulp
    • het ontruimen van het bouwwerk
    • het bestrijden van een beginnende brand
    • het alarmeren, opvangen en informeren van hulpverleningsdiensten zoals brandweer en politie
    Ook de gemeente kan u verplichten om uw activiteiten te stoppen.

U doet een gebruiksmelding minstens 4 weken voordat u gebruikmaakt van het bouwwerk. U moet het bouwwerk melden als:

• in het bouwwerk
      • meer dan 10 personen kunnen overnachten of worden verzorgd, of
      • plaats is voor meer dan 150 personen tegelijk
    • u kunt aantonen dat het bouwwerk brandveilig is
    • u geen vergunning voor brandveilig gebruik nodig heeft
    • u geen evenementenvergunning nodig heeft
    • het geen bouwwerk voor permanent gebruik is

Het doen van de melding gebruik tijdelijk bouwwerk is gratis

Zo meldt u een tijdelijk bouwwerk:

• U neemt contact op met de gemeente.
    • U geeft onder andere door:
      • hoe lang u het bouwwerk wilt gebruiken
      • een situatieschets
      • een plattegrond
    Voor het aanvraagformulier 'Brandveiligheid Tijdelijke Bouwwerken' kunt u terecht bij de klantenbalie in het gemeentehuis. U kunt dit formulier ook telefonisch aanvragen.