Stemmen in andere gemeente voor verkiezingen Europees Parlement

Met een kiezerspas kunt u voor verkiezingen stemmen in een andere gemeente in Nederland dan waar u staat ingeschreven. U vraagt de kiezerspas aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement mag u ook in een andere gemeente in Nederland stemmen dan waar u staat ingeschreven. Bijvoorbeeld in de gemeente waar u werkt. Hiervoor heeft u een kiezerspas nodig.

U kunt een kiezerspas voor de verkiezingen voor het Europees Parlement aanvragen als:

• u mag stemmen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement
    • u een identiteitsbewijs heeft
    • uw identiteitsbewijs niet langer dan 5 jaar verlopen is

Heeft u geen identiteitsbewijs of is deze meer dan 5 jaar verlopen? Vraag dan een schriftelijke volmacht aan bij de gemeente. Dan kan iemand anders voor u stemmen.

Schriftelijk aanvragen kan tot uiterlijk 5 dagen vóór de verkiezingen. Persoonlijk aanvragen kan tot uiterlijk 1 dag vóór de verkiezingen tot 12.00 uur.

Schriftelijk aanvragen van een kiezerspas bij de gemeente Den Haag kan tot uiterlijk 11 april 2019.

De kiezerspas vraagt u aan bij de gemeente waar u op 9 april 2019 als kiezer staat ingeschreven.

Zo vraagt u een kiezerspas aan:

• u vult het aanvraagformulier voor een kiezerspas in, of
    • u gaat langs bij de gemeente
    • u heeft nodig:
      • uw stempas (als u die al heeft ontvangen)
      • uw identiteitsbewijs

Woont u in het buitenland, maar bent u op de dag van de verkiezingen in Nederland? Vraag dan een kiezerspas aan bij de gemeente Den Haag. Daarmee kunt u stemmen bij elk stembureau in Nederland.