Uitstalling plaatsen bij een winkel

Wilt u een uitstalling bij uw winkel plaatsen? Vraag dan om toestemming bij de gemeente.

Ondernemers kunnen een uitstalling plaatsen bij hun winkel. U moet hiervoor toestemming vragen bij de gemeente. In uw uitstalling mag u producten uitstallen die in de winkel ook verkocht worden. Een fietsenhandelaar kan bijvoorbeeld fietsen buiten uitstallen. Voor het gebruiken (plaatsen op) gemeentegrond moet u huur betalen.

Directe verkoop vanuit de uitstalling is niet toegestaan.

De voorwaarden voor het plaatsen van een uitstalling zijn onder andere:

• U veroorzaakt geen overlast voor omwonenden, voetgangers en ander verkeer.
    • De plaatsing sluit aan bij de bepalingen in het bestemmingsplan.
    • De uitstalling is niet groter dan de afmetingen waarvoor u toestemming heeft gekregen.

De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag. Deze termijn mag de gemeente eenmaal verlengen.

Zo vraagt u toestemming aan voor het plaatsen van een uitstalling:

• U neemt contact op met de gemeente.
    • U geeft door:
      • waarom u de uitstalling wilt plaatsen
      • welk soort uitstalling het is
      • hoe groot de uitstalling is
      • waar en wanneer u de uitstalling wilt plaatsen
      • hoelang de uitstalling blijft staan

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.