WOZ-beschikking (Wet waardering onroerende zaken)

In de jaarlijkse WOZ-beschikking vindt u de WOZ-waarde (waardebepaling) van uw pand of stuk grond. U ontvangt de WOZ-beschikking van de gemeente. Een taxatieverslag vraagt u op bij de gemeente.

De gemeente stelt elk jaar de WOZ-waarde van uw pand of stuk grond opnieuw vast. WOZ staat voor waardering onroerende zaken. De WOZ-beschikking ontvangt u aan het begin van elk jaar. Hierop staat de nieuwe WOZ-waarde vermeld.

De WOZ-waarde wordt onder andere gebruikt om de onroerendezaakbelasting, waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait te berekenen.

Gebruikers van een bedrijfspand krijgen ook een WOZ-beschikking toegestuurd.

Wilt u weten hoe de WOZ-waarde is vastgesteld? Kijk dan in het taxatieverslag.

De voorwaarden bij de WOZ-beschikking zijn:

• De WOZ-waarde geldt voor 1 belastingjaar.
    • De WOZ-beschikking ontvangt u aan het begin van elk jaar.
    • De WOZ-waarde wordt elk jaar opnieuw vastgesteld.

Het aanvragen van een taxatieverslag is gratis.

Als u het niet eens bent met de WOZ-waarde van uw woning, pand of perceel, kunt u bezwaar maken. Dat moet dan wel binnen 6 weken na de datum van de beschikking.