Klacht over de gemeente indienen

Als u niet goed bent behandeld door een medewerker van de gemeente, kunt u een klacht indienen bij de gemeente.

U kunt ontevreden zijn over hoe de gemeente of een medewerker zich tegenover u of een ander heeft gedragen.  U kunt dan een klacht indienen. Het geeft ons de kans uw klacht op te lossen en onze dienstverlening te verbeteren. Uw klacht kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

U en/of uw kind kunnen ook een klacht indienen als u niet tevreden bent over de gang van zaken rondom uw aanvraag. Dit is vastgelegd in de klachtenregeling Jeugd. U of uw kind vindt bijvoorbeeld dat de jeugdprofessional u niet goed heeft geholpen, of dat de aanbieder van de zorg het niet goed heeft gedaan. U kunt dan schriftelijk, via info@gemeente-steenbergen.nl of mondeling op afspraak een klacht indienen bij de gemeente.

Zo meldt u een klacht over de gemeente:

• U neemt contact op met de gemeente.
    • U geeft door:
      • uw naam en adres
      • een duidelijke omschrijving van uw klacht
      • de naam van de medewerker of bestuurder van de gemeente, over wie u een klacht heeft

Als u het niet eens bent met de beslissing van de gemeente over uw klacht, neemt u contact op met de Nationale ombudsman.

College van Burgemeester en Wethouders

4652 GA Steenbergen

tel: 14 0167

fax: (0031) 0167-543499

de Nationale Ombudsman

Bezuidenhoutseweg 151

2594 AG Den Haag

2509 AC Den Haag

Als u een aanvraag of melding doet, heeft de gemeente uw persoonsgegevens nodig. De gemeente behandelt uw persoonsgegevens zorgvuldig. In de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staat hoe de gemeente met uw persoonsgegevens moet omgaan.

De belangrijkste regels zijn:

• De persoonsgegevens waar de gemeente om vraagt, zijn nodig voor het afhandelen van uw aanvraag of melding.
    • De gemeente registreert en verwerkt uw gegevens op een veilige, vertrouwelijke en zorgvuldige manier.
    • De gemeente gebruikt uw gegevens alleen voor het verwerken van uw aanvraag of melding (of voor iets wat daar rechtstreeks verband mee heeft).
    • Uw persoonsgegevens blijven niet langer bewaard dan nodig is voor het verwerken van uw aanvraag of melding.
    • Andere organisaties krijgen uw gegevens alleen als dit wettelijk verplicht is.
    • Als u hierom vraagt, dan vertelt de gemeente u waarvoor de gegevens nodig zijn en wat ermee gebeurt.