Parkeren in een blauwe zone

In een blauwe zone mag u alleen kort parkeren. Wilt u toch langer parkeren? Vraag dan een ontheffing aan bij de gemeente.

In en rondom het centrum bestaat er vaak een hoge parkeerdruk. De gemeente heeft daarom een aantal plaatsen aangewezen als blauwe zone. Alleen kort parkeren is toegestaan. Hoe lang u hier precies mag parkeren vindt u terug op de bebording. Wilt u toch langer parkeren? Dien dan een verzoek tot ontheffing in. Een ontheffing kan, onder specifieke voorwaarden, aan u worden verleend.

De voorwaarden voor het aanvragen van een ontheffing zijn:

• U vraagt de ontheffing aan voor een motorvoertuig met meer dan 2 wielen, zoals een auto.

De kosten bedragen in 2019 € 42,80

De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag. Deze termijn mag de gemeente eenmaal verlengen.

Zo vraagt u een parkeerontheffing blauwe zone aan:

• Neem contact op met de gemeente. U geeft door:
      • het geldige kenteken van het voertuig
      • waarom u de ontheffing nodig heeft
      • waar u wilt parkeren
      • wanneer u daar wilt parkeren
      • hoe laat u daar wilt parkeren

Om uw aanvraag in behandeling te nemen hebben we een kopie van uw kentekenbewijs nodig.

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

Klantenbalie gemeentehuis

4652 GA Steenbergen

Als u een aanvraag of melding doet, heeft de gemeente uw persoonsgegevens nodig. De gemeente behandelt uw persoonsgegevens zorgvuldig. In de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staat hoe de gemeente met uw persoonsgegevens moet omgaan.

De belangrijkste regels zijn:

• De persoonsgegevens waar de gemeente om vraagt, zijn nodig voor het afhandelen van uw aanvraag of melding.
    • De gemeente registreert en verwerkt uw gegevens op een veilige, vertrouwelijke en zorgvuldige manier.
    • De gemeente gebruikt uw gegevens alleen voor het verwerken van uw aanvraag of melding (of voor iets wat daar rechtstreeks verband mee heeft).
    • Uw persoonsgegevens blijven niet langer bewaard dan nodig is voor het verwerken van uw aanvraag of melding.
    • Andere organisaties krijgen uw gegevens alleen als dit wettelijk verplicht is.
    • Als u hierom vraagt, dan vertelt de gemeente u waarvoor de gegevens nodig zijn en wat ermee gebeurt.