U bent hier: Home » producten » uittreksel of afschrift van de burgerlijke stand aanvragen

Uittreksel of afschrift van de burgerlijke stand aanvragen

Gemeenten leggen belangrijke gebeurtenissen in een mensenleven vast in de burgerlijke stand. Bijvoorbeeld een geboorte, huwelijk of overlijden. U kunt hier een afschrift of uittreksel van aanvragen. Dat is een schriftelijk bewijs van deze gegevens.

U kunt een afschrift of uittreksel aanvragen van een:

• geboorteakte
  • overlijdensakte
  • huwelijksakte
  • echtscheidingsakte
  • akte van partnerschapsregistratie
  • akte van beëindiging partnerschap

De kosten bedragen in 2017 € 12,90

De gemeente stuurt binnen 3 werkdagen het afschrift naar u op. Woont u in het buitenland? Houd er rekening mee dat de postbezorging langer kan duren.

Heeft u het afschrift eerder nodig? Bezoek dan de gemeente. U krijgt het meteen mee.

Contact

U kunt het uittreksel burgerlijke stand persoonlijk afhalen (met een geldig identiteitsbewijs) aan de klantenbalie in het gemeentehuis of schriftelijk aanvragen bij de afdeling Burgerzaken. U kunt het uittreksel ook direct via internet aanvragen door het formulier "uittreksel burgerlijke stand aanvragen" in te vullen.

Voor het aanvragen van een uittreksel burgerliijke stand via deze website moet u in het bezit zijn van een DigiD-inlogcode.

Meer informatie over digitaal aanvragen.

Zo vraagt u een uittreksel of afschrift uit de burgerlijke stand aan:

• U gaat naar de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Wilt u een echtscheidingsakte of akte van beëindiging partnerschap aanvragen? Dan doet u dit bij de gemeente waar u bent getrouwd of waar u het partnerschap heeft gesloten.
  • Log in met uw DigiD bij de gemeente om het uittreksel of afschrift online aan te vragen.
  • U betaalt het uittreksel of afschrift online.

Klantenbalie gemeentehuis

4652 GA Steenbergen