Uittreksel of afschrift van de burgerlijke stand aanvragen

Een uittreksel of afschrift van de burgerlijke stand is een schriftelijk bewijs van bijvoorbeeld een geboorte of huwelijk. U vraagt dit aan bij de gemeente waar de gebeurtenis plaatsvond.

Gemeenten leggen belangrijke gebeurtenissen in een mensenleven vast in de burgerlijke stand. Bijvoorbeeld een geboorte, huwelijk of overlijden. U kunt hier een afschrift of uittreksel van aanvragen. Dat is een schriftelijk bewijs van deze gegevens.

U kunt een afschrift of uittreksel aanvragen van een:

• geboorteakte
    • overlijdensakte
    • huwelijksakte
    • echtscheidingsakte
    • akte van partnerschapsregistratie
    • akte van beëindiging partnerschap

De kosten bedragen in 2018 € 13,20

De gemeente stuurt binnen 3 werkdagen het afschrift naar u op. Woont u in het buitenland? Houd er rekening mee dat de postbezorging langer kan duren.

Heeft u het afschrift eerder nodig? Bezoek dan de gemeente. U krijgt het meteen mee.

Contact

U kunt het uittreksel burgerlijke stand persoonlijk afhalen (met een geldig identiteitsbewijs) aan de klantenbalie in het gemeentehuis of schriftelijk aanvragen bij de afdeling Burgerzaken. U kunt het uittreksel ook direct via internet aanvragen door het formulier "uittreksel burgerlijke stand aanvragen" in te vullen.

Voor het aanvragen van een uittreksel burgerliijke stand via deze website moet u in het bezit zijn van een DigiD-inlogcode.

Meer informatie over digitaal aanvragen.

Zo vraagt u een uittreksel of afschrift uit de burgerlijke stand aan:

• U gaat naar de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Wilt u een echtscheidingsakte of akte van beëindiging partnerschap aanvragen? Dan doet u dit bij de gemeente waar u bent getrouwd of waar u het partnerschap heeft gesloten.
    • Log in met uw DigiD bij de gemeente om het uittreksel of afschrift online aan te vragen.
    • U betaalt het uittreksel of afschrift online.

Klantenbalie gemeentehuis

4652 GA Steenbergen