Voertuig parkeren in autovrije zone

Wilt u laden, lossen of (ver)bouwen in een autovrije zone? Vraag bij de gemeente om een ontheffing.

Sommige gebieden of wegen zijn verboden voor auto’s en andere voertuigen. Wilt u hier laden, lossen of (ver)bouwen in zo’n gebied? Vraag dan een ontheffing van het verbod aan.

De voorwaarden om een ontheffing aan te vragen, zijn:

• U heeft een geldig kentekenbewijs van het voertuig.

De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag. Deze termijn mag de gemeente eenmaal verlengen.

Zo vraagt u een ontheffing aan:

• Neem contact op met de gemeente.
    • U geeft door:
      • waar u het voertuig wilt parkeren
      • wanneer u het voertuig daar wilt parkeren
      • hoe laat u het voertuig daar wilt parkeren
      • waarom u daar moet parkeren

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing van de gemeente. Bent uw het daarna niet eens met de beslissing op uw bezwaarschrift dan kunt u beroep aantekenen bij de rechtbank.