U bent hier: Home » producten » bewijs van nederlandse nationaliteit aanvragen

Bewijs van Nederlandse nationaliteit aanvragen

Er zijn momenten waarop u wilt bewijzen dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. Bijvoorbeeld als u naar het buitenland verhuist of wanneer u gaat trouwen. U heeft dan een bewijs van Nederlanderschap nodig. Als u solliciteert naar een baan in het openbaar bestuur, kunt u dit bewijs ook nodig hebben.

U vraagt het bewijs van Nederlanderschap aan bij de gemeente. U krijgt dan een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP).

U moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

• U moet de Nederlandse nationaliteit hebben.
  • U moet ingeschreven staan bij de gemeente waar u het bewijs aanvraagt.
  • U vraagt het uittreksel zelf aan of u machtigt iemand om dit te doen.

De kosten in 2017 zijn:

• Bij digitale verstrekking bedragen de kosten € 5,60.
  • Bij verstrekking aan de balie bedragen de kosten € 6,50.
  • Bij verstrekking per post bedragen de kosten € 8,70.

Het bewijs van Nederlanderschap heeft geen vaste termijn waarbinnen het geldig is. De organisatie die het van u nodig heeft, bepaalt hoe lang geleden het mag zijn afgegeven.

Contact

U kunt het gewaarmerkte afschrift GBA persoonlijk afhalen (met een geldig identiteitsbewijs) aan de klantenbalie in het gemeentehuis. U kunt het uittreksel ook direct via internet aanvragen door het formulier 'Bewijs van Nederlanderschap aanvragen' in te vullen.

Voor het aanvragen van een uittreksel uit de GBA via deze website moet u in het bezit zijn van een DigiD-inlogcode en moet u ingeschreven staan in de gemeentelijke basisadministratie van Steenbergen.

Meer informatie over digitaal aanvragen.

Om het bewijs aan te vragen, heeft u uw geldige identiteitsbewijs nodig.

Klantenbalie gemeentehuis

4652 GA Steenbergen